ÖSS'nin açıklanmasına saatler kala anne babasını kaybetti, kazandığına sevinemedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite yerleştirme sınavının açıklanmasına saatler kala anne ve babasını, elektrik çarpması sonucu kaybeden 19 yaşındaki Gülay Erol üniversiteyi kazandığına sevinemedi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Erol ailesinin sınav bekleyişi Gülay'ın 14 yaşındaki kardeşi Gülnur ile başlamıştı. Aile, Gülnur'un iki hafta önce Ankara'da bulunan Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi'ni kazandığını öğrendi.

Ardından ailece, ÖSS'de 340 puan alan Gülay'ın nereye yerleşeceğini merakla beklemeye başladılar.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına saatler kala yani 15 Ağustos 2007 Çarşamba günü gece 23.30'da, İzmir-Ayvalık arasında bulunan lokantalarının bahçesine çıkan anne Serpil Erol (41), bahçe etrafında bulunan tellere dokununca elektrik akımına kapıldı. Eşi'nin elektrik akımına kapıldığını gören Özcan Erol (46) eşinin yardımına gitmek istedi. Ancak, her ikisi de elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Aynı gün hem annesini hem de babasını kaybeden, Gülay, onların ölümünden bir kaç saat sonra Hacettepe Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nü kazandığını öğrendi.

Tercih formunu doldururken, sadece 7 tercih yapan ve 6'ıncı tercihini kazanan Gülay elde ettiği başarıya sevinemedi bile.

O güne ilişkin duygularını anlatan Erol, şöyle konuştu:

"Aynı gün, akıl almaz bir şekilde, hem annemi, hem de babamı kaybettim.

Bahçe etrafını çevreleyen tellerde elektriğin ne işi vardı? Annem ve babam aynı gün ölmüşlerdi. Kardeşimle birlikte adeta yıkılmıştık. Bundan sonra ne olacağını, ailem olmadan nasıl bir yaşam sürdüreceğimizi düşünürken, gelen haber bizi sevindirmedi bile. Hala da ne yapacağımızı bilemez bir haldeyiz. Kredi Yurtlar Kurumu'na müracaat ettim, kredi talebinde bulundum. Ama artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak bunu biliyorum." Hayatlarının bundan sonraki bölümünü Ankara'da bulunan halaları ve babaanneleri ile birlikte geçirecek olan genç kızlar, şimdi, eğitimlerini sorunsuz bir şekilde nasıl tamamlayacaklarını düşünüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber